Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در نشست خبری صبح امروز با اصحاب رسانه اقدامات پلیس پایتخت در کنترل بازار دلار و ارز را تشریح کرد.

سردار حسین رحیمی در بخشی از سخنان خود گفت : عملا پلیس از اوایل برج ۱۱سال گذشته به بازار ارز ورود کرد و برخورد با اخلال گران بازار را در دستور کار قرار داد. آنچه امروز اعلام می کنم بحث ارز دولتی است که شرکت ها و مجموعه های مختلف برای دریافت آن ثبت سفارش داده اند و باید با همان قیمت هم کالا وارد می‌کردند و به مردم می‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر اساس آماری که اعلام شد ۲۲۰میلیون دلار توسط ۳۵شرکت برای واردات گوشی و لب تاپ ثبت سفارش داشتند که بیش از ۱۲تیم پلیس آگاهی با حضور نماینده تعزیرات و سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده گان کار را شروع کردیم. بر اساس اطلاعات ما ۸۶ میلیون یورو ۴۱,میلیون یوان و ۴۸میلیون درهم امارات به این شرکت ها اختصاص داده شده است و ارز دولتی با قیمت ۴۲۰۰ به اینها واگذار شده و جمعا ۴۰۰هزار گوشی از ۴برند معروف به کشور وارد کرده اند.
سردار رحیمی گفت: ۴۰۰هزار گوشی در دو ماه گذشته وارد کشور شده و ۳۰۰هزار تای آن با قیمت ارز آزاد فروخته شده است. مثلا اگر ارز به قیمت  ۵هزارتومان بوده  تا قیمت ۸هزار تومان فروخته شده  و در تمام این مدت گوشی ها فروش رفته و یک صد هزار گوشی که در انبار ها دپو شده بود کشف شد. مقادیر قابل توجهی لپ تاپ و کامپیوتر وارد شده و همه به قیمت آزاد در بازار فروخته شده است.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره پلمب دفاتر  ۳۵شرکت متخلف تصریح کرد: در چهار مورد از تخلفات با متخلفان بازار ارز و کالا برخورد شده است. اولین تخلفات این است که شرکت ها پس از ثبت سفارش ارز را دریافت کرده و بدون اینکه کالایی را وارد کنند؛ ارزی را که دریافت کردند به صورت اسکناس در بازار به فروش رساندند.دومین تخلف این بوده که نصف کالا را وارد کردند و بقیه ارز را در بازار آزاد به فروش رسانده اند.سومین تخلف شامل این مساله بوده است که کالای خریداری شده را با ارز دولتی خریداری کردند و با قیمت ارز آزاد به فروش رسانده اند،چهارمین تخلف هم این بود که کالا را وارد کرده اند و دپو کردند تا گران تر بفروشند .با همه این تخلفات برخورد قضایی شده و دفاتر همه این ۳۵شرکت پلمپ شده است.

دریافت ۲ میلیارد دلار ارز دولتی با کارت ملی اجاره‌ای از سوی برخی صرافی‌ها

سردار رحیمی افزود: برخی از صرافی‌ها در ۵ماه گذشته اقدام به اجاره کارت ملی افراد اقدام به دریافت ارز می‌کنند و با هماهنگی سامانه سنا متوجه شدیم که برخی صرافی‌ها کارت ملی را به قیمت سی تا ۵۰هزار تومان اجاره کرده و با کارت آنها دلار دولتی دریافت می کنند که این اتفاق در سال اواخر سال ۹۶شدت گرفت و بررسی ها نشان می داد ۲میلیارد دلار دلار دولتی دریافت شده و در بازار ارز آزاد به فروش رفته است.تعداد صرافی ها زیاد بود  و تنها یک صرافی ۶۰میلیون دلار با ۱۵کارت ملی دریافت کرده بود.

سلطان سکه دستگیر شد

وی با اشاره به شناسایی دو باند در بازار سکه، ادامه داد: در بازار سکه هم دو باند را شناسایی کردیم، یکی از از آنها سلطان سکه است و تقریبا دو تن سکه جمع آوری شده است.  این فرد در بازار ورود کرده و سکه هر چقدر قیمت داشت را خریداری کرده است. قبل از عید دو نفر از اعضای این باند را دستگیر کردیم. وی ۵۸ساله است که با پسرش در این کار فعال بوده؛ خودش الان بازداشت است اما قبلا پسرش دستگیر شده بود و الان پسرش با قید ضمانت آزاد است. خود این فرد زندانی است، چون قبلاً هم سابقه داشته و اتهام این فرد اخلال در بازار است. همچنین  دو نفر بالغ بر ۱۷۰میلیارد تومان سکه خریداری کردند و از اینها بیست کیلو سکه و طلا کشف و ضبط شد و این دو نفر دو هفته پیش دستگیر شدند.

شناسایی یک باند ۶نفره در زمینه جعل دلار

رحیمی همچنین از شناسایی یک باند ۶نفره در زمینه جعل دلار خبر داد و گفت: همکارانم یک باند ۶نفره را شناسایی کردند که اقدام به جعل دلار می کردند که ۱۶۰هزار دلار جعل کرده بودند و این باند دو ماه فعالیت داشته است  و بخشی از دلارهای تقلبی را وارد بازار کرده اند که شناسایی و دستگیر شدند.

وی تاکید کرد: در بازار ارز و دلار همچنان با قدرت حضور خواهیم داشت و می دانیم که برخی از دریافت کننده گان ارز دولتی در حال سند سازی هستند. بعد از بازار گوشی موبایل و لپ تاپ به بازار لوازم آرایشی و بهداشتی ورود خواهیم کرد.

از مجموع ۳۵شرکت وارد کننده گوشی موبایل صد در صد شان تخلف انجام داده اند

فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: از مجموع ۳۵شرکتی وارد کننده گوشی موبایل صد در صد شان تخلف انجام داده اند. برخی حتی دفاتر خود را بسته اند و دیگر کار انجام نمی دهند.

ادامه دارد…

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۰۸۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

خبرگزاری فارس در مطلبی مدعی شد که تخفیف نفت ایران کمتر از ده درصد است.

این خبرگزاری نوشت: درحالی یکی از نماینده‌های سابق مجلس ادعا کرده ایران نفت خودش را به حراج گذاشته است که حتی رسانه‌های غربی نیز به کاهش رقم تخفیف و در نتیجه افزایش درآمد‌های نفتی ایران اذعان کرده‌اند.

«ما نفت نمی‌فروشیم بلکه مال دزدی را به حراج گذاشته‌ایم»، این اظهارنظر غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده سابق مجلس و البته ردصلاحیت شده در دوره فعلی است که در روز‌های گذشته در فضای مجازی به خصوص در رسانه‌های فارسی‌زبان وایرال شده است.

وی در توجیه ادعای خود ادامه می‌دهد که بعد از جنگ اوکراین و اعمال سقف قیمت ۶۰ دلاری برای صادرات نفت روسیه، روس‌ها نفت خود را زیر قیمت ۶۰ دلار می‌فروشند و برای نفت ایران این قیمت پایین‌تر است.

اما آنچه این فارغ‌التحصیل رشته عمران در گرایش خاک در تحلیل بازار جهانی نفت توجه نکرده؛ این است که سیاست سقف قیمتی غرب در مقابله با روسیه کاملا شکست خورده به طوری که در رسانه‌ها و موسسات غربی نیز بار‌ها به این موضوع اذعان شده است.

اذعان موسسات غربی به شکست سقف قیمت ۶۰ دلار

به عنوان مثال خبرگزاری رویترز در ماه مارس سال جاری میلادی در گزارشی تیتر می‌زند: «فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند» و می‌نویسد که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است، رقمی که البته در ماه سپتامبر به حدود ۸۴ دلار رسید. در واقع فقط اگر قیمت جهانی نفت کاهش یابد، اروپایی‌ها می‌توانند خوش‌شانس باشند.

همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

این اتفاق درحالی رقم می‌خورد که هند نسبت به چین در همراهی بیشتری با سیاست‌های تحریمی غرب قرار دارد، دو کشوری که در شرق آسیا اکنون جایگزین بازار نفت روسیه در اروپا شده‌اند.

همچنین رویترز با استناد به گزارش بانک مرکزی روسیه اشاره می‌کند که روس‌ها تقریبا همه نفت خود را بالاتر از سقف قیمت فروخته‌اند و اعمال سقف قیمت تنها باعث شده که نفتکش‌های بیشتری به ناوگان سایه روسیه بپیوندند.

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

اما در کنار اذعان همه موسسات خارجی بر ناکارآمدی سیاست سقف قیمت، باید توجه داشت که در حال حاضر مقصد اصلی صادرات نفت ایران پالایشگاه‌های خصوصی چین است و عمده فروش نفت روسیه از اروپا به هند تغییر پیدا کرده و در بازار چین نیز روس‌ها در بازار رسمی پالایشگاه‌های دولتی این کشور حضور دارند، در نتیجه رقابت ایران و روسیه به دلیل تفکیک بازار‌ها به حداقل ممکن رسیده است.

هر چند در شرایط تحریم و به دلیل ایجاد ریسک، هزینه صادرات نفت ایران در قالب تخفیف بیشتر می‌شود، اما این رقم به هیج وجه به معنای حراج نیست، به گونه‌ای که حتی خبرگزاری رویترز نیز در یک عقب‌نشینی منطقی، رقم تخفیف هر بشکه نفت ایران را در حدود ۵.۵ الی ۶.۵ دلار و حتی در برخی معاملات به میزان ۴.۵ تخمین می‌زند.

با توجه به قیمت ۸۳ دلاری نفت ایران، این میزان تخفیف کمتر از ۱۰ درصد و حتی نزدیک ۵ درصد از بهای نفت کشور می‌باشد که در شرایط بازار امری طبیعی است کمااینکه کشور‌های غیرتحریمی نیز در برهه‌هایی حاضر به ارائه تخفیف برای افزایش فروش و درآمدزایی نفتی شده‌اند.

درآمد ۳۶ میلیارد دلاری ایران از فروش نفت

نکته جالب اینکه این نماینده اسبق مجلس ادعا می‌کند که درآمد سالانه نفت ایران ۲۲ میلیارد دلار است درحالیکه این رقم باید بیش از ۴۰ میلیارد دلار باشد. البته کافی است که به آمار گمرک ایران مراجعه کنیم که بر مبنای آن درآمد نفتی کشور در سال ۱۴۰۲ معادل ۳۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار بوده است. ظاهرا آقای نماینده سابق علاوه بر مراجع خارجی، حتی آمار داخلی را نیز به درستی بررسی نمی‌کند.

طبیعتا وقتی مستندات قوی ادعای نماینده سابق را درباره فروش نفت رد می‌کند، همراهی با وزیر سابق نفت بیژن زنگنه در یکی از اجلاس‌های اوپک نمی‌تواند برای مخاطبان جهت پذیرش حرف قانع‌کننده نیست.

هر چند همین نشست و برخاست‌های سیاسی است که می‌تواند بر موضع‌گیری‌ها اثر بگذارد و یا شاید این نماینده سابق وضعیت صادرات نفت در دولت قبل را به دوران حاضر تعمیم داده است.

دیگر خبرها

  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • تمایل بازار غیر رسمی به فروش ارز بیشتر است
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!